File de jurnal IV

28.03.2030

Am deschis ochii şi m-am ridicat cu mare greutate de pe banca brodată cu picături de rouă. Niciodată nu mi-au mai sclipit ochii de o aşa bucurie, văzând soarele ieşind printre crăcile copacilor; dar mi-am amintit… şi asta m-a făcut să-mi reiau vechiul caracter. Încă mă gândeam la o rezolvare.

De ce oare toate soluţiile pe care le găseam aveau legătură cu sinuciderea sau alte vicii? Acum îi înţelegeam pe acei robi, dar eu trebuia să fiu puternică şi să fiu încrezătoare. Poţi face multe cu psihicul, doar impunându-ţi. La urma urmei nu sunt într-o stare atât de dificilă. Putea fi şi mai rău! … nu? De fiecare dată dramatizam problemele când eram mică şi credeam că numai mie mi se pot întâmpla astfel de nedreptăţi. Le credeam imposibile şi aveam impresia că absolut nimeni nu le poate rezolva; simţeam că sunt menite să mă distrugă!

Şi atunci a apărut mama… şi mi-a spus un secret;…  ca în orice situaţie în care simt ca nu există scăpare sau în cazul în care văd că trec prin apogeul greutăţilor, să încerc să îmi imaginez o situaţie mult mai grea decât cea în care mă aflu; respectiv să îmi dovedesc că totuşi se poate trăi şi mai greu decât trăiesc eu… Atunci am vazut că am mai multe decât vedeam înainte. Am descoperit atâtea lucruri noi care de altfel le vedeam neputincioase înainte; îmi păreau lucruri pe care orice om le are… şi totuşi, tocmai din cauza asta am ajuns să le iau drept generalităţi şi să nu le mai apreciez, sau să le văd adevărata lor valoare şi însemnătate.

Atunci am realizat că tot omul are viaţa împodobită de binecuvântări… dar asta depinde dacă le vede.

M-am ridicat şi mi-am strâns părul într-o singură legătură, pregătită pentru orice.

Reclame

Un răspuns to “File de jurnal IV”

  1. Andre Says:

    Ma uimesti!! Bravo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: